Adı, soyadı: Ahmet Hocaoğlu
Kod adı: Bünyamin, Fermandar Serhat
Doğum yeri ve tarihi: Amed-Hani, 06.08.1968
Mücadeleye katılım tarihi: 27 Kasım 1991
Şehadet tarihi ve yeri: Bingöl-Adaklı, 1994
Bünyamin yoldaş, Hani’nin Deregan Mahallesi’nde yurtsever Şeyh Cahit ailesinin altıncı çocuğu olarak doğar. Ailenin geçimini sağlayan babasına yardımcı olmak için ağabeyleriyle, küçük yaşta üretim hayatına katılırlar. Bünyamin yoldaşın, üretime katılan ağabeyleri devletin sömürüsünden haberdardırlar. O’nun bu bilince sahip olan ağabeyleri çeşitli devrimci hareketler bünyesinde saf tutarlar. Bu durumu fark eden düşman Bünyamin yoldaşın ailesine yönelir ve baskılarını sürekli kılar. Daha çocuk yaştayken yaşanılanlar O’nun hafızasında derin ve düşündürücü izler bırakır.
Böylece Bünyamin yoldaş ilkokula başlar. Türkçe bilmediği için eğitim sürecinde zorlanır. Ortaokul ve liseyi okur. Bu dönemde özellikle devletin gençlik üzerinde yoğun yozlaştırma politikaları olmasına rağmen, O bu oyuna alet olan ve yozlaşan kişiliklerden uzak kalır. Kapalı ve çekingen bir kişiliğe sahip olması kendisi için bir avantaj olur. Bir yandan okuyan Bünyamin yoldaş, diğer yandan ise babasıyla Amed merkeze bağlı Kanixidir köyünde kendilerine ait tarlalarda çalışır. Sessiz ve sakin bir kişiliğe sahip olan Bünyamin yoldaş, ailesinde ve ilişkide bulunduğu çevreler içinde oldukça sevilip sayılmaktadır.
Bu yıllarda gelişerek etkisini gösteren Kürdistan Ulusal Kurtuluş Mücadelesi, Bünyamin yoldaşın yaşamında çok şeyi değiştirir. PKK hareketine ilk sempatisi, aile bireyleri (amcazadeleri)’nden Şehit ”Cemal ARAT” yoldaşa duyulan sempatisinin etkisi büyük olmuştur… Bünyamin yoldaş ve yurtsever ailesi kısa sürede mücadele saflarında yer alırlar. Zaman zaman üniversitede okuyan ağabeyi ile yurtsever ilişkilenmeler ve PKK hareketi üzerine sıcak sohbetlerde bulunan Bünyamin yoldaş; kararlılık kazanmış ve parti için çalışmayı esas alarak sempatizan düzeyde Hani’de bildiri dağıtımı vb faaliyetlere katılım göstermeye başlamıştır.
Lise sonrası üniversite sınavlarına katılır ve Urfa’da Dicle Üniversitesi Harita-Kadastro Bölümü’nü kazanır. Bunun üzerine Bünyamin yoldaş Urfa’ya yerleşir. Okuduğu üniversitede de mücadele ile olan ilişkilerini kesmez ve üniversite içinde faaliyetlerde bulunan yurtseverler aracılığıyla partiyle ilişkilerini tekrardan süreklileştirir.
Olaylara karşı daha da duyarlılaşan Bünyamin yoldaş, kendini yetiştirerek görev ve sorumluluk konusunda aktif olarak mücadeleye katılım talebini örgüte bildirir. Talebi uygun görülerek, parti tarafından Urfa şehir çalışmalarında görevlendirilir. Yaklaşık 15 ay Urfa şehir merkezinde faaliyet yürütür. İyimserliği ve içten yaklaşımlarıyla kitlelerin sevgisini kazanır. Bu süre sonunda partiye, gerilla olarak Kürdistan’ın dağlarında savaşmak istediğini bildirir. Bunun üzerine Urfa’dan ayrılarak GAP Eyaleti’nde gerilla saflarına katılır. Belli bir süre burada gerilla içerisinde yer alır. Daha sonra parti okulu olan Mahsum Korkmaz Akademisi’ne gider. Bünyamin yoldaş, Akademi’de gördüğü eğitim sürecinde yapıyla kaynaşmadaki samimiyeti ve olgunluğuyla örnek bir pratiğin sahibi olur. Parti Önderliği’nin perspektiflerini esas alarak, kapsamlı yönleriyle kendi kişiliği üzerinde derinleşen Bünyamin yoldaş, eğitim sürecini başarıyla tamamlar.
Eğitim sonrasında ülke topraklarında savaş alanına geçer. Savaşı iliklerine kadar yaşamayı esas alan Bünyamin yoldaş, şehit düştüğü ana kadar da savaşmanın coşkusunu damarlarında hisseder. O örnek alınması gereken zaferi kendi kişiliğinde yaratan bir PKK savaşçısıdır.
Anısı mücadelemize önderdir.